Praktijk voor leren, gedrag en ontwikkeling

BSM-de Jong Methode

Ons gehele functioneren, zowel geestelijk als lichamelijk, is afhankelijk van het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg). Goed functionerende hersenen en zintuigen zijn van groot belang in het proces van groei, gedrag en leren. Het leren lezen, schrijven, rekenen en spellen is een proces waarbij informatie uit de buitenwereld zintuiglijk waargenomen en verwerkt wordt. Waarnemen, verwerken en automatiseren vinden plaats in ons zenuwstelsel. De leermogelijkheden en ook het gedrag van het kind zijn afhankelijk van de kwaliteit van dit zenuwstelsel.

Vertraging in de ontwikkeling

Een kind groeit in 18 jaar uit tot een volwassene, maar deze ontwikkeling verloopt niet altijd ongestoord. Niet alleen volgt elk kind zijn eigen proces maar er kunnen ook vertragingen optreden. Wanneer de zintuigen of bepaalde delen van het centrale zenuwstelsel onvoldoende krachtig functioneren, kan als gevolg hiervan een verstoorde of vertraagde prikkeloverdracht naar het brein ontstaan.
 

De behandelmethode

BSM-de Jong staat voor Brain Stimulating Method.-de Jong therapie. Mw de Jong-Koutstaal, grondlegster van de therapie, heeft een unieke methode ontwikkeld om leer-, gedrags- en ontwikkelingsproblemen te onderzoeken en behandelen.